fredag 30 april 2010

Ny diktsamling till folket

Jag skrev ut nummren till sju stycken tryckerier sent igår för att jag hade fått en superidé. Att sälja diktsamlingen på första maj. Det var ju meningen att vi skulle lansera den på julfesten men det föll på att vi inte kunde skriva ut dubbelsidigt på vår skrivare och att vi hade fullt upp med allt. Nu ringde jag kors och tvärs till nummer eniro hävdade ledde till tryckerier. Jag fick första nappet på ett tryckeri med mobilnummer och därav kunde nås kl 07.32. En lite morgonsur snubbe räknade att jag skulle få betala 1500+moms för 50 ex. Ok jag kanske tar 30st då det borde kosta en tusing då inflikade jag glatt. Då lackade han till och sa att det fan var han som skötte räknandet. Ja Ja, det gav ändå en bild av vad det skulle kosta tänkte jag och fortsatte min jakt.

Efter kl åtta började det svaras i telefonerna. Men vissa sysslade inte med att trycka saker, andra hade stängt butiken. Men på ett ställe så kunde de fixa så att det var klart redan idag och priset var samma som hos den sure som sagt att han inte kunde fixa det tills idag utan vara klar först imorgon kväll.

Jag lade fram det som så att en diktsamling måste säljas i första majtåget. Folk behöver skakas om för att se klart, tiden är inne. Det var inget problem för det tryckeri som jag tillslut valde. Jag gjorde en uppskattning på att det handlade om 12 A4 sidor där den yttersta skulle ha ett fint och glansigt papper och färg såklart. Resten sunkigt papper , svart/vitt. Det började gå snett när jag gav dem USP-minnet och det stod att PDF-filen innehöll 56 sidor. Här tänkte jag något i stil med: Fan vad coolt, det är en bok och inget häfte. Nu blir jag utgiven, det ena kommer att leda till det andra.... Jag drog ner antalet häften till 20st. "- Tryck 20, det är en början. Folket förstår."Vid ett rödlyse nära ICA-Maxi slog verkligheten ner i mig och jag fipplade fram mobilen som har miniräknarfunktion. 1875kr delat med 20 diktsamlingar blir 93.75 kr per ex. Det är hårt att vara poet. Planen var att våran tidskriftsförening Socialisten skulle tjäna pengar på diktsamlingen eftersom vi inte får en spänn från staten.

Köp en bokjävel i första majtåget och sponsra vårens inverkan på mänskligheten.

Eller så kan du beställa en bok och så skickar vi den till dig i ett helt vanligt brev. Men du ska veta att det inte är någon vanlig poesi om röda flaggor och söta katter. Det handlar om tennis, busschaffis-livet och gud. Men mest är det en protest mot alla jävla sex och rasist-sms som folk vidarebefodrar till tex mig. Om man nu tycker att folk från Afrika är korkade eller att kvinnors könsorgan kan jämföras med motorer så kan man väl för fan skriva någonting själv om det.

Köp som sagt en bok för 100kr. Den som du ser på bilden är ett ex som jag fick i julklapp av Egil och jag har haft den med mig på krogen och därav är den luggsliten. Maila på hakan.siljehag@gmail.com och beställ eller förboka ett ex.

1 kommentar:

karineriksson sa...

Väldigt rolig och fin diktsamling som med fördel kan läsas på toaletten. Jag skrattade så jag kiknade! Köp den!